JeLLyBon ..*
ADMİN
Yaş : 29
Kayıt tarihi : 01/08/08
Mesaj Sayısı : 3083
|
Konu: Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) Perş. Şub. 05, 2009 6:56 pm |
|
|
MALZEMELER 1 kg. kuşbaşı kuzu eti 30 adet arpacık soğanı 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet orta boy domates 2 adet havuç 250 gr. sultani bezelye Tuz, karabiber Kırmızı pul biber 1/2 demet dereotu
HAZIRLANIŞI Eti yıkayıp bir tencereye koyun. Tereyağı ile birlikte hafifçe kavurun. Halka şeklinde doğranmış havucu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte et yumuşayıp suyunu çekene kadar 1 saat pişirin. Et suyunu çekince, kabukları soyulup iri doğranmış domates, havuç, bezelye, arpacık soğanı, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edin. Et yumuşayıp, kendi yağına kalıncaya kadar hafif ateşte 1 -1,5 saat pişirin. (Etin suyu azaldıkça en fazla 2 su bardağı ılık su ekleyebilirsiniz.) Arpacık soğanlı bahçıvan kebabını üzerine ince kıyılmış dereotu serptikten sonra sıcak olarak sefis yapın. |
|
meLLies..*
ADMİN
Yaş : 28
Kayıt tarihi : 30/10/08
Mesaj Sayısı : 1433
|
Konu: Geri: Arpacık Soğanlı Bahçıvan Kebabı (6 Kişilik) C.tesi Mart 07, 2009 1:50 pm |
|
|
Sağol ßebisimm =) |
|